Mikołaj Rey gotuje w Zdrowym Tygodniu – Pasztet z sosem żurawinowym i świeżą sałatką
Ze spotkania Mikołaja i Ady z Kasią wyszedł niezły pasztet!
Ze spotkania Mikołaja i Ady z Kasią wyszedł niezły pasztet!
Gofry w Zdrowym Tygodniu kojarzą nam się z wakacjami, zapachem festynów, wesołych miasteczek i nosem białym od cukru pudru i bitej śmietany 🙂 przywołaj zapachy lata w swoim domu i zachwyć siebie i bliskich chrupiącymi z zewnątrz, puszystymi w środku goframi pod pierzynką z malin bez cukru. Mniam ślinka cieknie!
Połączenie mięsa kaczki i owoców takich jak jabłko czy aromatyczna pomarańcza to flagowe dania staropolskiej kuchni, z których słyniemy na całym świecie. Przekonaj się jak smakuje kaczka wg. Reya – przyjemne doznania gwarantowane!
Lepienie pierogów to postrach młodych miłośniczek gotowania…Od dziś, już nie!Alicja i Mikołaj zdradzą sekret prostego i elastycznego ciasta. Wnętrze pierogów wypełnia suszona śliwka, a całość polana jest złocistym sosem z cytrusową nutką…Niby zwykłe pierogi…a dla nas to prawdziwe dzieło sztuki.
Żurek – zupa z potencjałem- jak to określił Mikołaj:) Żur, żurek- to jedna z najstarszych zup pochodzących rodem ze Śląska. Przygotowywana jako tradycyjna potrawa gości na stołach Polaków nie tylko “od święta”. Spróbuj Żurku w wydaniu jaki proponuje Mikołaj I Alicja – przyrządzonego na wywarze z wędzonki z pysznym żurem bio, aromatycznymi przyprawami ze sklepu Zdrowy Tydzień.
Nagraj 3-minutowy filmik, w którym opiszesz przepis na swoją specjalność kulinarną, wykorzystując przy tym min. 3 produkty z naszego sklepu i wyślij nam go w wiadomości prywatnej przez Messengera do 13.05.2021 godz.12! Twórca najlepszego przepisu zostanie zaproszony do nagrania odcinka naszego cyklu kulinarnego, w którym razem z Mikołajem Reyem zaprezentuje swój przepis.
Śniadanie to nasze przywitanie z nowym dniem…a jak “witaczka” to musi być serdecznie, pysznie i zdrowo. Owsianka nie musi być nudna, Mikołaj pokazał nam wersję z kakao i bananem, Wy możecie miksować składniki według uznania i ulubionych składników. Spróbujcie wersję ze świeżymi borówkami, orzechami lub pyszną konfiturą malinową. Oprócz tego, że owsianka to pyszny początek zdrowego dnia musicie wiedzieć, że obniża cholesterol, wspomaga walkę z otyłością, ma mnóstwo białka, witamin i składników odżywczych. Smacznego!
Kiełki to wspaniały dodatek do dań i kanapek. Dzięki stosowaniu tych pożywnych maluchów dostarczasz swojemu organizmowi porządną dawkę witamin i mikroelementó.
Znany ekspert kulinarny i poszukiwacz regionalnych specjałów gotuje w Zdrowym Tygodniu.
Niestety pogoda nas nie rozpieszcza…choć teoretycznie do wiosny coraz bliżej…na szczęście w Zdrowym Tygodniu znajdziecie kilka skarbów, które pomogą ogrzać małe rączki i stópki