Cudowny pokarm z ula, nazywamy czasem chlebem pszczelim. Spójrzcie tylko na te właściwości:
- pierzga pszczela ma postać małych kuleczek
- słodki smak z kwaskową nutą
- zazwyczaj miękka i lekko klejąca konsystencja
- przybiera różne odcienie od żółtego po ciemnobrązowe lub czarne drobinki
- stanowi pokarm dla pszczół
- kryje w sobie moce z pyłków kwiatowych zmieszanych z miodem, woskiem i wydzieliną z gruczołów ślinowych pszczół.
- ślina pszczół dodaje pierzdze cennych enzymów
- dzięki fermentacji pozwala lepiej przyswajać składniki odżywcze
- pierzga jest bogata składniki mineralne – żelazo i cynk, które wzmacniają odporność
- zawiera witaminy B1, B2 oraz B3, co ma korzystny wpływ na układ odpornościowy oraz wygląd zewnętrzny
- obok cennych minerałów pierzga zawiera także naturalne białko
A co wyróżnia naszą pierzgę? Unikalna konsystencja! Miękka, lekko klejąca – jest łatwa w użyciu i doskonale komponuje się w wielu zastosowaniach. Możesz śmiało dodawać ją do ulubionych potraw i napojów, a przyjemna konsystencja z łatwością odda to co najlepsze z natury!
Ma działanie wzmacniające i regenerujące.
Sposób użycia
Pierzgę można jeść ze słoiczka , można też zmieszać ją z wodą lub miodem. Zalecane dobowe spożycie pierzgi:
10-20g dla osoby dorosłej oraz 5-10g dla dziecka
Uwaga
Osoby z alergią powinny zachować ostrożność.
Przechowywać w ciemnym i chłodnym miejscu.
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.